Vindhek ontwerp – Findfence design

Waar vindt u het Vindhek?

Waar vindt u het Vindhek met ieder een uniek ontwerp dat werkt als interactief meetingpoint? Het concept blijft op iedere plek hetzelfde: Eerlijkheid, Respect en Vertrouwen.
Annemarieke_Weber_Vindhek_com Waar Findfence-ART-Holland-AmerstfoortVindhek-Groningen
het drukbezochte winkelcentrum in Vinexwijk Vathorst in Amersfoort
en het Rijksmonument Noorderplantsoen in studentenstad GroningenVindhek-art-Amsterdam-ARR-Vindhek-comVindhek-Amsterdam-IJburg
In de drukke Amsterdamse winkelstraat de Kinkerstraat. Mensen zitten graag op het bankje in de zon.
Op het nieuwe eiland IJburg, nieuwbouwwijk in Amsterdam. Dichtbij de basisschool, op het Joris Ivensplein
Vindhek-park-Westerpark-AmsterdamKoningin Maxima park Vindhek Utrecht
Cultuurpark Westergasfabriek of kortweg het Westerpark in Amsterdam
Het koningin Máximapark in Utrecht, Leidse Rijn

Beatrix-park-VindhekIk-ook-van-jou-Vindhek-com

Elk ontwerp is naar de wensen van de mensen die het Vindhek gebruiken. Zij maken er samen een interactief kunstwerk van door er gevonden voorwerpen in op te hangen. Elke dag andere kleuren, vormen, structuren, verhalen en gespreksonderwerpen.

Ontwerp vogels in silhouetten

Het Vindhek heeft knijpers, een bank rondom, een gebruiksaanwijzing die in de rand van het dak staat te lezen en silhouetten van vogels: Vindvinken (Amsterdam), reigers (Amsterdam Beatrixpark), zwaluwen (Amersfoort Vathorst) en roodborstjes (Roode brug, Utrecht).
In Amsterdam staat ook het symbool van het stadswapen, de drie Andreaskruisen, op de Vindhekken.

Parken

Vondelpark Rijksmonument. Architecten Johan Zocher en Jan David – Amsterdam 1864
Beatrixpark monument. Amsterdam 1933
Noorderplantsoen Rijksmonument. Architect H. Copijn – Groningen 1882
Westerpark – Architect Kathryn Gustafson – Amsterdam 1997
Màximapark – Architect Adriaan Geuze West8 – Utrecht 2011
Amstelpark – Amsterdam
en
in de winkelgebieden tussen De Hallen en de Kinkerstraat en in winkelcentrum Vathorst in Amersfoort.

7 gedachten over “Vindhek ontwerp – Findfence design

  1. Het Vindhek is geheel terecht een van de meest gefotografeerde attracties van het Vondelpark. Simpel idee. Iets verliezen. Iets vinden. Iets teruggeven. Iederen begrijpt het concept. Onmisbaar voor elk park.

  2. Nog even en het sjaal- en wantenseizoen begint weer, met alle verliesrisico’s vandien. Er zouden veel meer vindhekken moeten zijn!

    (Sjaal is overigens ontleend aan het Engels shawl, (of het Franse châle) dat via het Hindi, Urdu en andere Indiase talen is ontleend aan Perzisch shāl ‘omslagdoek, schoudermantel’. En dan is er nog dat verhaal van die Arabische wereldreiziger Ibn Battoeta (1304-1377), die schreef over een stad Shaliat waar stoffen worden gemaakt die de naam van de stad dragen. Denk daar ’s aan als je de eerste sjaal van het seizoen omslaat.)

  3. Het was al mooi dat je een verloren handschoen kon terugvinden, maar het is natuurlijk veel mooier als dat ook met een verloren liefde het geval zou kunnen zijn. Maar misschien is een verloren liefde wel iets anders dan een gevonden liefde waarbij slechts het hart is verloren.

  4. Wat moet het fijn zijn om in de buurt van een Vindhek te wonen! Geen eenzame kindersokjes meer of platgereden handschoenen en mutsen. In Leiden wordt er op initiatief van burgers gewerkt aan een Singelpark (http://www.singelpark.nl/) . Een ideale plek voor een Vindhek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *